تکنولوژی

4 روش برای تهیه پشتیبان و حفظ امنیت داده‌ها

4 روش برای تهیه پشتیبان و حفظ امنیت داده ها

درصورتی‌که تمایل به ذخیره‌سازی و تهیه پشتیبان از داده‌هایتان بر روی کامپیوتر دارید اما تاکنون فرصت آن را نداشتید الآن زمان مناسبی است که به این امر بپردازید. شیوه‌های بسیاری برای این کار طراحی شده‌اند که هرکدام مزایا و معایب خود را دارند. تکنیک‌هایی که به‌منظور حفظ امنیت و ایمنی داده‌ها می‌توان به‌صورت همزمان بکار برد. در این مقاله شیوه‌های مختلف را بررسی کردیم تا بتوانید بهترین شیوه برای انجام این کار را انتخاب نمایید.

  1. ذخیره‌سازی بر روی کلاود

سرویس‌های ذخیره‌ساز مبتنی بر رایانش ابری یا کلاود علاوه بر رایگان بودن، فضای بسیاری را در اختیارتان قرار می‌دهند که می‌توانید از طریق موبایل و یا رایانه شخصی خود به آن دسترسی داشته باشید؛ سرویس‌هایی چون گوگل درایو، دراپ باکس، وان درایو و … .

اما این وب‌سایت‌ها معایبی نیز دارند که باید در نظر بگیرید: معایبی همچون ظرفیت محدود فضای رایگان، ریسک داون شدن یا بسته شدن سایت، نیاز به اینترنت برای دسترسی به فایل‌ها.

  1. ذخیره‌سازی بر روی یک هارد اکسترنال

هاردهای پرتابل یا اکسترنال را می‌توان در هرزمانی به کامپیوتر وصل و از آن استفاده نمود. برخی به‌صورت بی‌سیم و برخی دیگر توسط کابل USB عمل می‌کنند. علیرغم سهولت کاربری، این مورد نیز ممکن است شما را دچار مشکلاتی نماید مواردی نظیر کرش کردن، از کار افتادن هارد در صورت ضربه دیدن و قیمت بالا.

  1. ذخیره‌سازی بر روی CD، DVD و Blu-Ray

این متد باوجودی که از استانداردهای خاصی برخوردار است اما معایب بسیاری دارد: زمان‌بر بودن پروسه بکاپ گیری، عدم پشتیبانی در دستگاه‌ها و فنّاوری‌های جدید، هزینه و قیمت بالا در صورت حجیم بودن اطلاعات. بنابراین این شیوه نیز با وجود سهولت روش مناسبی به نظر نمی‌رسد.

  1. استفاده از دستگاه‌های ذخیره‌ساز

آخرین و بهترین راه به‌کارگیری ازNAS  (Network Attached Storage) است، دستگاه‌های ذخیره‌ساز مانند سروری اختصاصی عمل می‌کنند که بسته به کامپیوتر و درایو هم به‌صورت کابلی و هم بی‌سیم قابل استفاده هستند و پس از پیکربندی نیز به‌عنوان درایوی دیگر بر روی کامپیوتر شما نمایش داده می‌شوند.

این دستگاه‌ها قابلیت گرفتن پشتیبان از چندین کامپیوتر به‌صورت همزمان را دارا هستند و همچنین می‌توانند برای بکاپ گیری به‌طور خودکار نیز زمان‌بندی شوند.

ازجمله دستگاه‌هایی که می‌توانید با اطمینان خاطر از آن بهره‌مند شوید DNS-340L دی-لینک است. این ذخیره‌ساز تحت شبکه با ایجاد فضای کلاود شخصی امکان مدیریت فایل‌ها و دسترسی از هر دستگاهی را ممکن می‌سازد، به‌راحتی می‌توان تا دو درایو را از بالا به آن افزود و با خیالی آسوده به تماشای تصاویر HD پرداخت.

بازگشت به لیست